1. Tabulā. Dārzeņi

Tabula.

 

Nr.

Produkta nosaukums

Daudzums 100 g produkta

Daudzums mājas mērvienībās

PHE

[ mg

Enerģija

[ kcal]

Olbaltum-vielas

[ g ]

Tauki

[ g ]

Ogļhidrāti.

[ g ]

Mājas mērvienība

 

PHE

[mg]

 

[g]

1

Baklažāni

49

21

1,1

0,1

6,3

1 gab.

108

228

2

Cukurbietes

126

17

2,3

5,5

 

 

 

 

3

Brokoļi

124

27

3,0

0,4

5,2

 

 

 

4

Briseles kāposti

185

37

4,7

0,5

8,7

1 gab.

18

10

5

Pupas

343

66

7,1

0,4

14,0

 

 

 

6

Galda bietes

81

38

1,8

0,1

9,5

1 gab.

81

100

7

Sīpoli

62

30

1,4

0,4

6,9

 

 

 

8

Mārrutki

187

67

4,5

0,6

18,1

 

 

 

9

Cukini

35

15

1,2

0,1

3,2

1 gab. 20 cm garš

248

450

10

Cigoriņi

97

21

1,7

0,2

8,7

1 vidējs

74

75

11

Ķirbji

47

28

1,3

0,3

7,7

 

 

 

12

Sparģeļpupiņas

123

27

2,4

0,2

7,6

10 pākstis

73

60

13

Zaļie zirnīši

330

75

6,7

0,4

17,0

 

 

 

14

Zaļie zirnīši –konserv.

227

63

4,9

0,2

15,8

 

 

 

15

Kāposti (Brassica oleracea)

190

29

3,3

0,7

6,1

 

 

 

16

Ziedkāppsti

97

22

2,4

0,2

5,0

Diametrā 15 cm

485

500

17

Kolrābji

77

29

2,2

0,3

6,5

Diametrā 8 cm

260

200

18

Baltie kāposti

72

29

1,7

0,2

7,4

1 glāze sagrieztu

64

90

19

Sarkanie kāposti

80

27

1,9

0,2

6,7

1 glāze sagrieztu

72

90

20

Pekinas kāposti

41

12

1,2

0,2

3,2

 

 

 

21

Skābēti kāposti

46

12

1,1

0,2

3,4

 

 

 

22

Lapu kāposti

140

38

3,3

0,4

7,8

1 glāze sagrieztu

126

90

23

Parastā dille

126

26

2,8

0,4

6,1

 

 

 

24

Kukurūzas vālīte

108

110

3,7

1,5

23,4

 

 

 

25

Kečups – mērce

62

93

1,8

1,0

22,2

1 tējkarote

 

35

26

Tomātu pasta 30%

166

92

5,6

1,5

16,7

1 tējkarote

8

5

27

Burkāni

35

27

1,0

0,2

8,7

1 gab. 12 cm garš

18

50

28

Gurķi

23

13

0,7

0,1

2,9

1 gabaliņš

1 neliels

1

13

4

50

29

Skābēti gurķi

33

11

1,0

0,1

1,9

1 neliels

17

50

30

Sarkanā paprika

60

28

1,3

0,5

6,6

1 gab.14 cm garš

25

50

31

Zaļā paprika

42

18

1,1

0,3

4,6

1 gab. 14 cm garš

21

50

32

Pētersīļu sakne

92

38

2,6

0,5

10,5

1 vidēja

65

70

33

Pētersīļu lapas

200

41

4,4

0,4

9,0

1 tējkarote

4

2

34

Šampinjoni

107

17

2,7

0,4

2,6

1 liels

1 neliels

59

37

55

37

35

Tomāti

23

15

0,9

0,2

3,6

1 gabaliņš

1 neliels

2

12

7

50

36

Puravi

134

24

2,2

0,3

5,7

1 vidējs

27

110

37

Rabarberi

29

9

0,5

0,1

4,6

3 resni kāti

145

500

38

Rāceņi

43

26

1,1

0,3

8,2

 

 

 

39

Redīsi

49

14

1,1

0,2

2,9

1 gab.

7

15

40

Salāti

91

14

1,4

0,2

2,9

1 neliela lapa

1 liela lapa

1 liela galviņa

4

10

228

4

10

250

41

Selerija – sakne

92

21

1,6

0,3

7,7

1 vidēja

 

 

42

Selerija - lapas

19

13

1,0

0,2

3,6

 

 

 

43

Olīveļļa

-

882

-

 

 

 

 

 

44

Tomātu sula

27

13

0,8

0,1

2,6

1 glāze

81

300

45

Skābenes

66

21

1,1

0,8

4,9

 

 

 

46

Sīpollociņi

253

29

4,1

0,8

3,9

 

 

 

47

Sparģeļi

60

18

1,9

0,2

3,7

 

 

 

48

Spināti

157

16

2,6

0,4

3,0

1 karote vārītu

48

40

49

Kartupeļi

85

77

1,7

0,1

18,3

1 gabals

60

70

50

Sinepes

240

162

5,2

 

 

 

 

 

51

Saulespuķu eļļa

-

884

-