3. Tabulā. Cukurs, medus un saldie produkti

Tabula. Cukurs, medus un saldie izstrādājumi

 

Nr.

Produkta nosaukums

Daudzums 100 g produkta

Daudzums mājas mērvienībās

 

PHE

[ mg

Enerģija

[ kcal]

Olbaltum-vielas

[ g ]

Tauki

[ g ]

Ogļhidrāti.

[ g ]

Mājas mērvienība

 

PHE

[mg]

 

[g]

 

 

 

1

Cukurs

0

405

0

0

99,8

1 tējkarote

1 tējkarote ar kaudzi

1 ēdamkarote

 

0

 

0

 

0

 

5

 

10

 

15

2

Bišu medus

0

324

0,3

0

79,5

1 tējkarote

1 ēdamkarote

0

0

5

30

3

Ananāsu džems

10

157

0,2

0,1

38,6

1 tējkarote

1

10

4

Persiku džems ar samazinātu cukura daudzumu

15

155

0,5

0,1

38,3

1 tējkarote

 

10

5

Upeņu džems ar samazinātu cukura daudzumu

13

152

0,5

0,1

39,6

1 tējkarote

1

10

6

Upeņu džems ar lielu cukura daudzumu

13

251

0,5

0,1

63,9

1 tējkarote

1

10

7

Ogu džems ar samazinātu cukura daudzumu

16

153

0,3

0,2

38,2

1 tējkarote

2

10

8

Aprikožu džems ar samazinātu cukura daudzumu

11

157

0,4

0,1

 

38,8

1 tējkarote

1

10

9

Apelsīnu džems ar samazinātu cukura daudzumu

13

159

0,3

0,1

39,2

1 tējkarote

1

10

10

Plūmju džems ar samazinātu cukura daudzumu

9

153

0,3

0,1

37,9

1 tējkarote

1

10

11

Plūmju džems ar lielu cukura daudzumu

9

251

0,3

0,1

62,1

1 tējkarote

1

10

12

Zemeņu džems ar samazinātu cukura daudzumu

10

153

0,3

0,1

37,8

1 tējkarote

1

10

13

Zemeņu džems ar lielu cukura daudzumu

10

252

0,3

0,2

62,3

1 tējkarote

1

10

14

Ķiršu džems ar samazinātu cukura daudzumu

9

154

0,4

0,2

37,5

1 tējkarote

1

10

15

Ķiršu džems ar lielu cukura daudzumu

8

252

0,4

0,2

61,7

1 tējkarote

1

10

16

Plūmju marmelāde

31

214

1,0

0,2

53,0

1 tējkarote

3

10

17

Upeņu sula

8

53

0,3

0,1

12,7

1 glāze

24

300

18

Greipfrūtu sula

13

40

0,5

0,1

9,2

1 glāze

23

250

19

Ābolu sula

4

42

0,1

0,1

10,0

1 glāze

10

250

20

Burkānu sula

14

43

0,4

0,1

11,3

1 glāze

35

250

21

Apelsīnu sula

26

43

0,6

0,1

9,9

1 glāze

65

250



















 

 

 

Produkti, kuru sastāvā ir liels daudzums fenilalanīna

 

Nr.

Produkta nosaukums

Daudzums 100 g produkta

Daudzums mājas mērvienībās

 

PHE

[ mg

Enerģija

[ kcal]

Olbaltum-vielas

[ g ]

Tauki

[ g ]

Ogļhidrāti.

[ g ]

Mājas mērvienība

 

PHE

[mg]

 

[g]

 

1

Saulespuķes - sēklas

1140

561

24,2

43,7

24,6

 

 

 

2

Sezams – sēklas

1192

633

23,2

59,9

10,0

 

 

 

3

Magoņu sēklas

800

478

20,1

42,9

24,9

1 tējkarote

40

5

4

Mandeles

955

572

20,0

52,0

20,5

10 gabali

96

10

5

Zemesrieksti

1304

560

25,7

46,1

19,2

 

 

 

6

Lazdu rieksti

485

640

14,4

63,0

14,9

 

34

 

7

Pistācijas

1038

589

20,5

48,5

25,0

 

 

 

8

Valrieksti

809

645

16,0

60,3

18,0

1 gabals

129

16

9

Kokosrieksti

158

355

3,4

33,5

15,2

 

 

 

10

Baltās pupiņas

1232

288

21,4

1,6

61,6

 

 

 

11

Sausi zirņi

1172

293

23,8

1,4

60,2

 

 

 

12

Deserta šokolāde

264

513

5,3

28,9

64,0

 

 

 

13

Rūgtā šokolāde

334

554

6,7

34,3

56,6

 

 

 

14

Piena šokolāde

465

549

9,8

32,8

54,7

 

 

 

15

Īrisi, gotiņas

196

421

4,3

10,7

76,1

 

 

 

16

Kakao-16%pulveris

872

448

18,2

21,7

50,6