2. Tabulā. augļi

Nr.

Nosaukums

Daudzums 100 g produkta

Daudzums mājas vienībās

Fen

(mg)

Enerģētiskā vērtība

( kcal)

Olbaltum-vielas

( g )

Tauki

( g )

Ogļhidrāti

( g )

Mājas mērvienība

Fen

(mg)

 

(g)

1

Ananāss

19

54

0,4

 

 

 

 

 

2

Arbūzs

22

36

0,6

 

 

1/4 vidēja lieluma

110

500

3

Banāns

45

95

1,0

 

 

1 vidējs

90

200

4

Persiks

30

46

1,0

 

 

1 vidējs

12

40

5

Citrons

35

36

0,8

 

 

1 neliels

1 gabaliņš

18

3

50

10

6

Saldie ķirši

21

61

1,0

 

 

10 gab.

9

45

7

Bumbieris

43

54

0,6

 

 

1 vidējs

65

150

8

Ābols

12

46

0,4

 

 

neliels

liels

10

17

80

140

9

Kivi

41

56

0,9

 

 

1 gab.

41

100

10

Mandarīns

25

42

0,6

 

 

1 mazs

1 liels

9

20

35

80

11

Аprikoze

24

47

0,9

 

 

1 vidējs

7

30

12

Nektarīns

26

48

0,9

 

 

 

 

 

13

Аpelsīns

34

44

0,9

 

 

1 mazs

35

90

14

Baltās jāņogas

25

33

1,0

 

 

1 glāze

 

 

15

Upenes

34

35

1,3

 

 

1 glāze

54

160

16

Sarkanās jāņogas

29

31

1,1

 

 

1 glāze

50

160

17

Meža zemenes

27

33

0,8

 

 

1 glāze

27

100

18

Plūmes

18

45

0,6

 

 

5 lielas

10 vidējas

18

29

100

160

19

Zemenes

24

28

0,7

 

 

1 liela

8 lielas

3

24

12

100

20

Vīnogas

13

69

0,5

 

 

1 mazs ķekars

10

80

21

Ķirši

19

47

0,9

 

 

10 gab.

8

40